Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

10 производители на био продукти от Армения на делово посещение в Добрич

По време на посещението си в Добрич от 25 до 28 август 2021 г., организирано в  рамките на проект „Match&Grow“ (финансиран от инициативата EU4Business на Европейския съюз и управлявана от EUROCHAMBRES), 10 производители на био/органични продукти от Армения: билков био чай, органичен мед, органични сушени плодове, органични аспержи, ягоди, кайсии, круши, малини, къпини, ядки, органични сушени билки участваха със щанд на XXIX-то изложение "Селското стопанство и всичко за него". 

На 25 и 26 август бяха проведени около 70 b2b срещи с 15 български фирми, с цел бизнес коопериране.

Освен тези срещи бяха организирани и фирмени визити в 2 магазина, предлагащи биопродукти, в базата на производител на био брашно, както и при производители на мед и органична арония.

Гостите посетиха и фермерския пазар, в етнографския комплекс "Стария Добрич".

Както на панаира, така и по време на срещите бяха коментирани въпроси, свързани със сертифициране на производството, търсене на пазари, ценови политики, пречки и предизвикателства пред биопроизводителите от Армения и България.

Очаква се в резултат на срещите да се стигне до партньорски споразумения – като продажба на арменски биопродукти на нашия пазар/български – на арменския, разработка на нови продукти, смесено производство и др.

В блог вече бе публикувана първата рецепта на торта, направена с арменско био сладко.

Проектът продължава с реципрочно посещение в Ереван от 13 до 18 октомври 2021г. по времето на ARMPROD EXPO 2021.

Организатори на събитията са партньорите по проекта - Търговско-промишлена палата - Добрич и Фондация "Център за подкрепа на инвестициите" – Ереван.

c