Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шампионката от Добрич Стойка Кръстева в Белград за Международния ден на бокса

Олимпийската ни шампионка от Токио – Стойка Кръстева, имаше честта да бъде специален гост на Международния ден на бокса на АИБА. Родната звезда, която преди три седмици ликува със златния медал на турнира в японската столица в категория до 51 килограма, присъства заедно със своя съпруг Борил на честванията в Белград в петък вечер.

Състезателката от Добрич имаше възможността да участва в няколко събития, като заедно с нея бяха легендата на професионалния бокс Рой Джоунс-младши, както и актуалната звезда от олимпийския ринг Олександър Книжняк (Украйна).

„За мен бе чест да съм сред тези имена. Въпреки лошото време, тъй като в Белград валя дъжд, към събитието имаше сериозен интерес и се събраха много дечица. Организаторите се бяха постарали, за мен като цяло бе едно вълнуващо преживяване. Позитивно и приятно – не всеки ден имаме честта да видим такива боксьори на живо. Към нас бяха причислени и няколко човека, които да ни помагат, ако имаме въпроси или пък нещо да имаме нужда. В това отношение бяхме посрещнати много добре“, сподели преживяното Стойка.

Тя разказа и за личната си среща с Рой Джоунс-младши, бивш световен шампион в четири различни категории.

„Имахме честта да наблюдаваме тренировката на Рой Джоунс-младши. Присъствахме на няколко събития – полагане на паметника на Освобождението и на пресконференции също така. Той е доста приветлив, не отказа на никого да се снима, да поговори“, каза още Кръстева.

Източник: boec.bg

c