Водещи новини Общество

Награда от „Добрите примери“ за Иван от Добрич, който окоси тревата, но съседи извикаха полиция

Сертификат от „Добрите примери“ получи Иван Георгиев. Както Про Нюз Добрич първи разказа младият мъж  окоси и почисти около блока си с помощта на своя приятел Димчо Стоянов, за което съседите му извикали полиция. Оказало се, че  звънили да се оплачат, че им се нарушава спокойствието след 14.00 часа – както е известно, според наредбите вдигането на шум от 14.00 до 16.00 часа е забранено.

Автопатрулът с четиримата полицаи пристигнал в 14.20 часа. „Само мога да кажа едно – на полицаите им стана неудобно, бяха възмутени, че се отзовават на такъв сигнал и се зачудиха какви комшии имам, след като това, което правя, е за всички… Да, може да сме минали часа, в който трябва да се пази тишина, но това толкова голям проблем ли е, като се има предвид за какво е бил този шум…. Мислите оставям на вас, накъде вървим, как мислим и какво се случва с нас самите като хора…“, написа Иван.

Добрият пример на младия мъж получи огромен обществен отзвук, много регионални и централни медии подеха и разказаха историята. Само в Про Нюз Добрич новината е прочетена близо 133 000 пъти и е споделена 139 000 пъти.

ОТ „Добрите примери“ дойдоха в Добрич, за да му връчат сертификат, защото е активен млад мъж, който е за пример.

Снимки: dobriteprimeri.com

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *