Водещи новини - дясно Култура

Джаз с певицата Мирослава Кацарова в арт салона на Маестра Константина Петкова

“Боса нова в градината” е концертът, с който джаз певицата Мирослава Кацарова ще гостува в неделя от 19 часа в арт салона на Маестра Константина Петкова в село Пчеларово.

Това е нова и свежа концертна програма на Мирослава Кацарова в камерен състав, която ще представи някои от песните в току що появилия се неин нов албум “Теменужена”. Албумът се продава ексклузивно на концертите на джаз певицата, която ще пее в компанията на двама от авторите на песните в продукцията – Мирослав Турийски пиано и Младен Димитров барабани.

В програмата за края на лятото тя е включила песента, дала име на концертите, “Боса нова в градината”, която е по неин текст и мелодия, а аранжиментът е на Мирослав Турийски.

Публиката ще чуе и нейната любима песен „Водите на март“ на А. К. Жобим, интерпретирана във версия на български език. Забележителният превод на български е дело на Зорница Христова, а той, вероятно е най-дългият текст в историята на съвременното песенно изкуство. Мирослава Кацарова е избрала да пее фини и безметежни песни, напомнящи лекотата на лятото, което тихо ще изпратим и с концертите й.  
Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *