Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Панагюрското златно съкровище е магнит за туристите в „Двореца“ в Балчик

Изложбата „Панагюрското златно съкровище“, която е експонирана в Каменната зала на „Двореца“ в Балчик, е изиграла много голяма роля за привличането на повече туристи през месец август. Това съобщи директорът на културния център Жени Михайлова.

„Това се оказа много добра инициатива на КЦ „Двореца“, защото тя наистина доведе много гости. Страшно много българи и румънци дойдоха да видят изложбата. Имахме запитвания и доста групи туристи специално дойдоха за тази изложба. Не мога да кажа колко са до този момент посетителите на уникалната експозиция, но видимо хората са повече. Телефоните на рецепцията, в информационния център, в деловодството непрекъснато звънят“, сподели Михайлова.

Панагюрското златно съкровище ще остане в Двореца до 10 септември.

От началото на годината до края на месец юли туристите, посетили „Двореца“ в Балчик са над 100 000. През цялата 2020 година посетителите са били 134 хиляди. Това пък е двойно по-малко от 2019 година, когато бившата резиденция на румънската кралица Мария е била посетена от 265 000 души.

„Надяваме се тази година да имаме успешен сезон. Все пак да не забравяме, че зеленият коридор за румънските туристи тръгна чак в средата на месец юли“, посочи Михайлова.

Тази година най-много са били българите, следвани от посетителите от Румъния, Полша, Русия, Франция, Чехия и Германия.

c