Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

ЕДД организира в Добрич дискусия за дигитализацията на селското стопанство

Европа Директно Добрич със съдействието  на „Добрички панаир" АД организира дискусия "Цифрова Европа и дигитализация вселското стопанство". Форумът ще се проведе от 11,30 часа в зала „Добротица“ и е в рамките на XXIX изложение "Селското стопанство и всичко за него".

Актуалните национални и европейски политики в земеделието ще представи Пламен Абровскu -председател на парламентарната комисия по земеделието, храните и горите. Заместник-министърът Явор Гечев ще се включи в дискусията, заедно с екип от МЗХ и ДФ "Земеделие".

Цифрова трансформация на българското земеделие и селските райони ще представят Светлана Боянова от Института за агростратегии и иновации и Владимир Николов от Agrol--ub.ВG  Цифров иновационен хъб (ЦИХ) за земеделие.

Лектори по темата Европейският зелен пакт и селското стопанство ще бъдат Васил Стойчев - Институт за аграрна икономика; Александър Kumeв - Асоциация на българските Но Тилъри и Пemя Иванова - млад учен по почвено плодородие и микробиология.

Услугите на Европа Директно Добрич ще представи Татяна Гuчева, ръководител на информационния център, който е част om мрежата Eвропа Директно, състояща се om 424 информационни ценmьра, създадени om Европейската комисия в ЕС за периода 2021 - 2025 г.   Чрез мрежата  гражданите имат по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз. Целта на тези центрове е да укрепят важната врьзко между uнcmumyцuume на ЕС и гражданите, независимо къде живеят me.

Входът за събитието е свободен. Желаещите да се включат могат да се регистрират на

httрs://www.соgnitоfоrms.соm/ЕЕNDоЬriсh//дискусияЦифроваЕвроnаИдиrитализацияВСелскотоСтопанство/

За повече информация :

ЕВРОПА ДИРЕКТНО Добрич - тел.: 058601472; 0899115596; 0899 026851

c