Водещи новини - дясно Общество Спорт

Милена Тодорова от Добрич развя българския флаг на откриването на Параолимпиадата в Токио

Състезателката по спортна стрелба от Добрич Милена Тодорова гордо развя българското знаме на олимпийския стадион в Токио, по време на церемонията по откриването на Параолимпийските игри. Събитието започна в 14.00 българско време.

Параолимпийските игри в Токио отбелязват рекорд по броя спортисти, участващи в тях – общо 4 403 спортисти (2 550 мъже и 1 853 жени) от 162 държави ще се състезават в 23 дисциплини. За сравнение, на игрите в Рио преди 5 години взеха участие 4 328 състезатели.

Япония има най -голямата делегация на Игрите с 254 спортисти в 23 дисциплини. Следва Китай с 248 спортисти в 21 спорта.

Скромната българска делегация се състои от четирима спортисти – Милена Тодорова и лекоатлетите Ружди Ружди, Християн Стоянов и Фатме Исмаил.

По-рано днес за Про Нюз Добрич Милена сподели от олимпийското село, че се чувства спокойна и уверена и е настроена положително. За нея е огромна чест да бъде знаменосец на българската делегация по време на церемонията по откриването на Игрите. Тренировките й в стрелковия комплекс ще започнат от утре – 25 август. Първият старт на Милена Тодорова в дисциплината R4 е на 30 август, а на R5 е на 1 септември. Добричлийката е готова да покаже най-доброто от себе си.

Токио 2020 – paralympic.org
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *