Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ути Бъчваров ще готви боб на фестивала на хляба в Добрич

Боб в гърне по традиционна българска рецепта ще готви Ути Бъчваров в Добрич. Водещият на най-популярното кулинарно предаване „Вкусно” Ути Бъчваров ще покаже как се прави една от най-апетитните родни постни гозби с фасул по време на тазгодишното издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“. Той ще се проведе на 25 и 26 септември и за първи път ще съчетае в едно история, традиция, музика, забавления, занаяти и вкусна храна.

Ути ще демонстрира тънкостите при направата, които, заедно с подправките, превръщат ястието в изключителна храна.

Водещият вече е готвил фасул в най-големия меден казан, който побира почти 1 тон, а получените порции са над 3 000.

Жителите и гостите на Добрич ще могат да дегустират сготвения от Ути фасул, заедно с къшей хляб. 

За да стане фасулът вкусен неоценима ще бъде и помощта на асистентите на Бъчваров - най- добрите възпитаници на Професионалната гимназия по туризъм „П. Яворов“ и Висшето училище по мениджмънт.

Гостите на фестивала ще могат да опитат вкусни добруджански гозби, комбинирани с чаша хубаво питие, топъл хляб и сладки изкушения, здравословни екологично чисти храни и биопродукти. Ще бъдат представени разнообразни занаятчийски изделия и сувенири и интересни исторически работилници.

Освен дегустацията „Къшей хляб и гърненце боб“, е предвидено и кулинарно състезание с две възрастови групи: малки и големи, три категории: „Погача и питка“, „Баница“ и „Сладкиши“, и много награди.

На открита сцена ще гостуват звездите на Тутурутка, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, фолклорни и поп-рок състави от Добрич, Нели Петкова и легендарната българска група Б.Т.Р.

c