Водещи новини - дясно Добрич Общество

От понеделник започва ремонтът на улица „Любен Каравелов“ в Добрич

От 23 август, понеделник, започват ремонтираните дейности по ул. “Любен Каравелов” в Добрич в участъка от ул.” Кирил и Методий” до ул.” Захари Стоянов”, съобщават от Община Добрич.

Припомняме, че в рамките на строителните дейности ще се извърши и реконструкция на тротоарите. Заради това през юли бяха изсечени 18 липи, разположена по протежението на улицата. Обяснението на администрацията беше, че те значително повдигат настилката и нарушават целостта за комуникациите.

Граждани недоволстват от ново изсичане на липи в Добрич – над 15 по ул. „Л. Каравелов“

От администрацията обясниха, че ремонтът и новото ландшафтно оформление са с цялостна концепция, като за целта ще бъдат засадени нови дървесни видове с кълбовидни форми на короните, както и жив плет от широколистни храсти по периферията на тротоарите –  22 бр. кълбовидна акация, 21 бр. кълбовидна каталпа, 3 бр. обикновен габър, 7 бр. обикновен явор и 3 бр. платан с кълбовидна форма на короната. Ще бъдат засадени и 1486 бр. храсти, от които 797 бр. пъстролистен лигуструм, 655 бр. обикновен лигуструм и 34 бр. лавандула.

Лесовъд от Добрич: Безобразие е да се секат здрави липи и да няма грижа за новозасадените дървета

Тома Белев: Изсичането на дървета заради тротоари в Добрич е нарушение на ЗУТ

Follow Me:

Related Posts

  1. Гражданин says:

    Целия град е в окаяно състояние. Последните 20 години нищо не е пипнато встрани от централната градска част. Че то, дори и в близък център положението е плачевно.

    А бяхме толкова красив град…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *