Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Зорница Георгиева е новият директор на „Общинска собственост“ в Добрич

Зорница Иванова Георгиева е класирана за длъжността „Директор“ на дирекция „Общинска собственост“ при Община град Добрич след проведения конкурс,

Както Про Нюз Добрич вече съобщи петима кандидати се явиха на него -  Емил Енчев, Зорница Георгиева, Иван Вътков, Петя Славова и Христо Христов. След преглед на представените документи и петимата са допуснати да се явят на конкурса. На теста, проведен на 17 август, двама не са се явили – Емил Енчев и Петя Славова. След проведения тест Зорница Георгие3ва е получила най-много – 25 точки, Христо Христов – 14, а Иван Вътков – 10.

Съгласно системата за оценка, резултат от над 20 точки е получила само Зорница Георгиева, която е била поканена на интервю. След това тя е обявена за класирана за длъжността.

Освободената шефка на общинска дирекция в Добрич укрила конфликт на интереси

Припомняме, че досегашният директор на „Общинска собственост“ Петя Павлова бе освободена, тъй като е укрила, че докато е била държавен служител е била в конфликт на интереси. По наша информация Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество извършва проверка за това, че като държавен служител тя е била управител на търговско дружество, като в декларация по ЗПУКИ не е декларирала участието си в капитала и управлението му. Имаме данни, че на 7 юли екип на КПКОНПИ е извършил проверка и на работното място на Павлова в Община град Добрич.

Избират директор на дирекция „Общинска собственост” в Добрич

В отговор на наше запитване от Общината обясниха, че на 02.07.2021 г. /петък/ в Община град Добрич е постъпил сигнал, че държавен служител, докато е имал това качество, е участвал, за кратък период от време, в управлението на търговско дружество. Въз основа на този сигнал е извършена проверка, която констатира, че изнесените данните отговарят на обективната действителност. Служителят не е декларирал този факт пред Кмета на Община град Добрич, въпреки законовото си задължение да го стори. С оглед на установените факти, на 07.07.2021 г. /сряда/, служебното правоотношение между Община град Добрич и съответния служител бе прекратено.

c