Водещи новини - дясно Туризъм

С 20-30% по-евтино море по Северното Черноморие през септември

Средно с 30 на сто по-евтино ще е морето през септември, коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.
По думите му, освен че хотелите ще свалят цените, ще има поевтиняване и в ресторантите и баровете през есента. Очаква се през септември да има изобилие от местно производство качествени плодове и зеленчуци на ниски цени, което е друг фактор за намаления в заведенията, посочи Драганов.
Цените в Албена падат от 7 септември с повече от 20 на сто.
Така еднодневен престой в четиризвезден хотел, пакет олинклузив, от 118 лева на човек пада на 86 лева. Това е оферта до 13 септември, след тази дата цената се смъква до 66 лева на човек. С около 15 лева по-евтино излиза и нощувката в тризвездните хотели в курорта.
Частните квартири в Кранево и между Балчик и Албена остават почти същите, с минимално намаление от 2-3 лева. Ресторантьорите на север няма да свалят драстично цените на храната, която ще предлагат на туристите през септември. Някои от тях казват, че ще се ориентират според търсенето.
Третата вълна са така наречените разумни туристи, които търсят по-ниски цени, но високо качество.
Такива посещават морските курорти именно през септември. Повечето от тях търсят квартири, където да нощуват, а не големи хотелски комплекси, посочи Драганов.
През последния месец от сезона за морска почивка конкуренцията е много голяма и цените падат, като най-евтино е на юг, където обаче около 15 септември хотелите затварят първи. Най-късно спират работа големите курортни комплекси, които посрещат туристи дори през първата седмица на октомври.

Източник: Радио Варна

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *