Водещи новини Генерал Тошево Общество

Километрични опашки се вият от двете страни на границата при Кардам

Огромни опашки от товарни автомобили се вият към ГКПП Кардам от двете страни на границата и заедно с хилядите прибиращите се румънски туристи и лошият път правят пътуването към Румъния истинско приключение, съобщи кметът на крайграничното село Георги Събев.

По думите му подобна е била ситуацията през цялото лято, но през последните дни опашките стават километрични. Причината за това от една страна са засилените проверки на тирове и камиони във връзка с мигрантската вълна. От друга – многобройните румънски туристи, а от трета – лошото състояние на пътя, което налага по-бавно каране. Въпреки че той се води в ремонт, дупките по него стоят. Извършват се само някакви ремонти по бордюрите, но дори не е фрезован. Всеки ден изненаданите от състоянието на международния български път румънци търпят щети от спукани гуми или изкривени джанти.

Налага се пътуващите от двете страни на границата да чакат с часове, за да преминат. Преди два дни е имало 3-километрова опашка от румънската страна на границата, споделя кметът.

Припомняме, че от Генерал Тошево до границата с Румъния са над 12 километра. За 7,7 км от тях има проект и започва цялостен ремонт. Той трябва да приключи до края на септември. В проекта обаче не са включени останалите на 5 километра, които представляват булеварда на Генерал Тошево и главната улица на Кардам. Тези участъци също са част от републиканската пътна мрежа. Решението на АПИ те да не бъдат ремонтирани преди време доведе до ефективни протести на жителите на селото.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *