Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Акустично трио към читалище „Й. Йовков“ с реверанс към добрата поп музика

Акустичното трио „ВалДеМас“ радва почитателите на хубавата музика на изявите на народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ в Добрич.

То е създадено от Валентин Георгиев, който е и негов главен художествен ръководител.

„Първоначално беше дуо – аз и Красимир Масурски, читалищен секретар, който свири на китара, на барабани, пее и в хор "Добрич", припомня си той.

Самият Георгиев по-рано свирел в дуо – китара и виола. Така след създаването на дуото решили да възстановят репертоара му.

Дуото вече и трио „ВалДеМас“ след като към него се присъединява и Деян Дженков, акордеон. Така сега то включва виола, акордеон и китара. И ако първоначално репертоарът му включвал 10-ина песни, то сега те вече са над 25. Амбицията на Валентин Георгиев е да станат поне 50-60.

Изпълняват основно филмова музика от български, италиански, американски филми, валсове, евъргрийни, шансони. Валентин Георгиев прави аранжиментите, като всички преработва за виола и китара.

Триото съществува сравнително отскоро и заради пандемията не са имали много участия в концерти и конкурси. Но вече са печелили награда от Фестивал на шлагерната и стара градска песен „Подари ми море” в Крапец. 

Валентин Георгиев сподели, че са готови да приемат и нови попълнения, ако има желаещи – вокали, бек вокали, щрайх.

c