Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Журналистката от Каварна Керанка Далакманска представя новата си поетична книга

Каварненската журналистка и поетеса Керанка Далакманска представя петата си стихосбиркаозаглавена „Ще те събудя в седем сутринта…“. Уютът и творческият дух на Художествена галерия „Христо Градечлиев“ в Каварна са най-добрите домакини за културното събитие, което започва в 1900 часа днес.

„Над поезията на Керанка Далакманска свети дълбокото небе на Добруджа. Каварненското море мие бреговете на нейните стихотворения, а в тях се оглеждат радостта от споделеното и копнежът на несподелеността, самотата на утрото – още пълно с обещания“, пише за поетичната книга редакторът Марин Бодаков.

Лиричните откровения на стиховете са докоснали палитрата на душевния мир на Андрей Граделчиев, който е автор на графичното оформление и на самите илюстрация в книгата.

„Ще те събудя в седем сутринта…“ впечатлява с комуникацията между автор и читатели. Едноименното стихотворение е вдъхновено от мил сюжет, който само Керанка Далакманска ще реши дали да сподели с читателите си.

Стихосбирката на каварненската поетеса и журналист, отличена с множество литературни награди, автор на 11 книги, е поредното доказателство, че талантът не може да остане скрит и непризнат, дори и когато се експлоатират вечните теми за море, любов, природа, защото Керанка Далакманска има своя уникален, фин начин да докосне душата на всеки.

c