Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Именити актриси четоха в Каварна новите стихове на Керанка Далакманска

Петата си стихосбирка „Ще те събудя в седем сутринта…“ представи тази вечер поетесата и журналист от Каварна Керанка Далакманска. Ценителите на красивото слово на авторката споделиха емоционалното и вдъхновяващо преживяване в завладяната от творческа атмосфера Художествена галерия „Христо Градечлиев“.

Специални гости на събитието бяха родената в Каварна актриса, носител на наградите „Златен век“ и „Икар“ Станка Калчева, певицата и актриса Людмила Сланева, както и актрисата Виктория Попова. Те четоха любими стихове на поетесата.

Водещ на представянето беше друг каварненец от артистичните среди Йордан Алексиев.

„Над поезията на Керанка Далакманска свети дълбокото небе на Добруджа. Каварненското море мие бреговете на нейните стихотворения. А в тях се оглеждат радостта от споделеното и копнежът на несподелеността, самотата на утрото, още пълно с добри обещания“, споделя редакторът на книгата Марин Бодаков.

Разгръщайки „ Ще те събудя в седем сутринта…“ е изразена всеотдайност към поетичното слово, вярно приятелство през годините с художника и редактора, с ценителите на поезията и вдъхновителите – неизменно рамо в часовете на творчество до всяко ново написано стихотворение, до всяка нова написана книга от поетесата и  журналист Керанка Далакманска.

c