Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Дискусия „Цифрова Европа и дигитализация в селското стопанство“ в Добрич

Европа Директно Добрич, със съдействието на "Добрички панаир" АД организира дискусия „Цифрова Европа и дигитализация в селското стопанство“, в рамките на XXIX-то изложение „Селското стопанство и всичко за него”. Тя ще се проведе на 25 август  от 11.30 часа в зала "Добротица".

Актуални национални и европейски политики в земеделието ще представи зам.-министър на земеделието. По темата „Цифрова трансформация на българското земеделие и селските райони“ ще говорят Светлана Боянова – Институт за агростратегии и иновации и

Владимир Николов – AgroHub.BG, Цифров иновационен хъб (ЦИХ) за земеделие. За Европейския зелен пакт и селското стопанство лектори ще бъдат Васил Стойчев – Институт за аграрна икономика, Александър Китев – Асоциация на българските Нo Тилъри, Петя Иванова – млад учен по почвено плодородие и микробиология.

Ръководителят на Европа директно Добрич Татяна Гичева ще представи услугите на центъра.

Добрич е част от мрежата Европа директно, която се състои от 424 информационни центъра, създадени от Европейската комисия в ЕС за периода 2021 – 2025 г. Чрез мрежата гражданите имат по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз. Целта на тези центрове е да укрепят важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те.

Входът за срещата е свободен.

c