Бизнес Водещи новини Общество Туризъм

Туристи: Плащат се 6 лева такса, за да се стигне до плаж „Русалка“

Туристи твърдят, че на плаж „Русалка“ се плащат 6 лева, за да се стигне до пясъка и морето, предаде Нова телевизия. Въпреки че на входа от години няма бариери, оказва се, че се събира и такса за паркинг.

Йоана Маринова е от хората, които обичат да пътуват. След като е избрала Северното Черноморие за своето пътешествие, тя се насочва към плаж „Русалка”, за да разгледа ивицата отблизо. Тогава обаче с изненада установява, че трябва да плати такса от 6 лева.

От ваканционното селище обясняват, че в таксата туристите получават редица услуги. „В нея влиза достъпът до минералните басейни, както и всички плажни атрибути – това са чадъри, шезлонги, при наличие на свободни”, посочи управителят на ваканционното селище Владимир Ботев.

След поредица от дела бариерите на входа на комплекса вече са премахнати. „Делото беше спечелено, съдът се произнесе окончателно и в крайна сметка тази година, след като излезе решението, направихме няколко проверки”, каза кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева.

Въпреки това обаче пари продължават да се събират. Според управата те не са за вход към плажа, а такса за паркинга. От ваканционното селище са на мнение, че достъпът до плажа не е ограничен.

Източник и снимка: NOVA

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *