Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пакет за Ковид наблюдение и лечение на всеки българин подготвят от МЗ

Предложен от Министерство на здравеопазването пакет за диагностика и лечение в амбулаторни условия на болни от коронавирусна инфекция, е бил обсъден между заместник-министрите на здравеопазването д-р Александър Златанов и д-р Тома Томов и представители на общопрактикуващите лекари в страната.

mh.government.bg

От здравното министерство коментираха, че целта на предложения Ковид-пакет е възможно най-ранната диагностика на евентуален положителен случай на COVID-19 и навременно и адекватно лечение, което да бъде гарантирано на всеки български гражданин.

"Със създаването на пакета за амбулаторно наблюдение на пациенти ще бъде облекчен и натискът върху здравната система. Обсъжданият пакет ще покрива и амбулаторно предписаните лекарства на лица с коронавирусната инфекция." Това е обяснил по време на срещата заместник-министър д-р Александър Златанов.

Обсъдена е била и възможността при влошаване здравословното състояние на пациент от листата им, общопрактикуващите лекари да могат да назначават допълнителни изследвания. 

c