Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нови кътове радват децата в парка на Тервел

В навечерието на днешния голям християнски празник Успение Богородично бяха приключени работите по малък проект, финансиран от ПУДООС. Проектът се нарича „Нови кътове за децата в парка на гр. Тервел“.

С него Общината кандидатства пред ПУДООС към Министерство на околната среда и водите. Основните неща, които се финансират по този малък проект с бюджет от 9 000 лв. са три и двете от тях вече са на разположение на гражданите, информират от общината.

Цветен тунел с дължина 15 метра, ширина 2,60 м и височина 2,90 метра е монтиран като продължение на мостчето с цветята в парка. Тунелът е изработен от метални тръби и профили, сводът е оформен като арка. Арката е украсена с изработени от еталбонд разноцветни цветя.

Ново мостче, върху което са изобразени козлета, очаква малчуганите в детския кът. То е изработено от масивно дърво, а перилата му са украсени с пана, върху които са изобразени двете козлета от известната и много поучителна народна приказка. Мостчето е закрепено върху възстановени бетонови основи, останали от стария детски кът на градския парк.

Срокът за изпълнение на проекта е до 30 ноември.

Със средства от бюджета му предстои да бъдат закупени 90 малки дръвчета туя, с които ще се допълни озеленяването на кътовете в парка.

През миналата година Общината започна възстановяването на стария детски кът в парка на Тервел. Днес децата могат да играят и да се снимат в кът с приказни герои, цветно мостче, цветен тунел, корабче, мостче с козлета, кът с детски съоръжения от автомобилни гуми и дърво, градинка около бивш фонтан, сега аранжиран като място за отдих. В парка има и места за игра на деца по централната алея и на полянката Али баба. За по-големите деца има две бетонови маси за тенис.  

c