Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Граждани сами изпълниха огромни дупки пред домовете си в Гаази баба в Добрич

Около 30 семейства от Добрич предприеха крайна мярка, за да решат проблема с огромните дупки пред домовете си в местността Гаази баба. След като им омръзнало да трошат колите и си и пред  липсата на перспектива скоро Общината да ремонтира пътя край имотите им, събрали пари и сами изпълнили кратерите

В огромни дупки затъвали коли и велосипеди в района на моста на околовръстния път за село Богдан. Затова живеещите в местността Гаази баба миналата седмица решили да съберат пари помежду си и да ги запълнят, разказаха те пред Про Нюз Добрич.

Пътят бил ремонтиран в началото на века, а после - след наводнението през 2014 г., когато голяма част от уличното покритие било отнесено. След това обаче нито една от появилите се там огромни дупки не е била асфалтирана. Миналата година няколко големи дупки били изпълнени с фрезована смес от граждани, които вече не издържали да си трошат колите.

Пътят свързва общините Добрич и Добричка. По него се движат много коли, както и велосипеди.

По време на пандемията много хора се изнесли към вилите си в Гаази баба и вече живеят постоянно там. Омръзнало им обаче постоянно да чупят колите си. На много места дупките, около 30 на брой, са били дълбоки над 25 см. Станало ясно, че скоро тази улица няма да бъде асфалтирана. С кредита, който Общината ще тегли, е предвидено ремонтиране на други улици в района на Лозята, където ще се прокарва канализация, обясниха живеещи в района.

„Хората не искат вече да си чупят колите и миналата седмица около 30 семейства събрали средства, едни дали по 30 лева, други по 50 лева“, разказаха живеещи там.

В събота и неделя изпълнили дупките с бетон. Използвали клони, столове, туби, за да ги обозначат.

c