Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Земеделска техника от миналия век и коли-реликви на третия Ретро парад в Добрич

Третият Ретро парад ще се проведе в Добрич в съботния ден. Автомобили-реликви и селскостопанска техника от миналия век ще могат да видят добричлии в градския парк днес от 10.30 часа. Парадът ще бъде тържествено открит в 12.00 часа, а награждаването на победителите ще бъде в 14.00 часа.

Парадът се организира от Авто-мото клуб „Толбухин“, със съдействието на Община Добрич. Организаторите се опитват да разнообразяват моделите и марките, за да привличат интереса на публиката. Както и предните две години, ще бъдат показани автомобили от марките Порше, Мустанг, Трабант, Форд и Опел.

Гвоздей на програмата ще е участието на модела ГАЗ 22 – Волга (линейка), която ще пристигне от София.

В тазгодишното издание ще се включи и селскостопанска техника – трактор Дойц от 1951 г., предоставен за участие в парада от Алекси Алексиев, който е получил техниката като дарение за 60-та си годишнина от фамилия Алексиеви. Ще видим и верижен трактор  Болгар TL-30A, чието производство е започнало в град Карлово пред 1964 година. Техниката се е ползвала в лозарството и овощарството.

Тази година зрителите на изложението ще могат да видят и 9-цилиндров самолетен двигател, който е бил използван от българската авиация през 60-70-те години на миналия век в селското стопанство.

Специален гост на тазгодишното издание е кметът на град Лозница, който ще участва с Трабант 601.

c