Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

Участник в Ретро парада в Добрич: Без компромиси при реставрирането на коли

„Да реставрираш автомобили, е особено нещо. Трябва да харесваш колите и да не правиш компромиси“, коментира пред Про Нюз Добрич Ангел Желев от Варна.

Той участва за трета година в Ретро парада в Добрич. Тази година с Мерцедес 170S (1955 г.), който я е върнал към живот през 2020 г. Той е един от отличените днес. „От предните издания също имахме награди, но не това ни привлича, а тръпката“, обясни той.

„Аз се интересувам от това от много години, не правя компромиси“, споделя Желев. По думите му реставрацията е скъпо нещо.

„Като започнем да реставрираме дадена кола, първо виждаме какъв модел е, проверяваме как трябва да се направи, кое е правилното нещо и я правим по правилния начин“, допълва Желев. Категоричен е, че при реставрирането на колите не трябва да се правят компромиси, за да е по-евтино.

„Трябва колата да се реставрира така, както е била произведена. Без компромис. Съдиите оценяват това.“

Такива коли трябва да се съхраняват при постоянна температура, влажността трябва да е 40-50%. Защото всичко това влияе на съхранението.

Според него Ретро парадът в Добрич с всяка изминала година става по-добър.

„Трябва да има такива събития, защото ние държим тези коли в гаражите, а трябва хората да ги видят“, категоричен е Ангел Желев.

Наградиха най-атрактивните машини на третия Ретро парад в Добрич

c