Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Творчески ателиета за деца са разкрити в читалище „Мевляна-2012“ в Добрич

НЧ „Мевляна-2012“ изпълнява проект „Камък, ножица, хартия”, насочен към деца на възраст от 7 до 16 години, които проявяват интерес към творчеството.

Общата стойност на проекта е 2 583,20 лв., като основните му цели са съхраняване на културното многообразие и насърчаване на между-културния диалог; поощряване на творчеството като форма за запазване на културната идентичност.

По проекта са организирани творчески ателиета, в които децата да се докоснат до възможностите на камъка, ножицата, хартията, да се научат да рисуват и творят и да се забавляват. Наученото в творческите ателиета ще бъде претворено в различни творби, които да намерят ново и оригинално приложение в домовете им.

Ще бъде подредена и изложба „Камък, ножица, хартия”, в която ще бъдат подредени всички изработени в творческите ателиета предмети.

Проектът ще допринесе за реализацията на политиката на местната власт за осигуряване на възможност населението пряко да участва в запазването на традициите в бита и културата, творческия процес на децата, както и взаимоотношенията между хората, за получаване на знания и умения в областта на културното наследство и тяхното обогатяване и развитие.

Сътворените от децата творби ще останат читалищна собственост след края на проекта със запазване предназначението им за публично ползване като културна идентичност.

c