Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Стойка Кръстева: Надявам се Добрич винаги да бъде на върха – не само в спорта

Златната медалистка от Токио Стойка Кръстева бе посрещната изключително емоционално, с любов и признателност от гражданите на родния й Добрич. Боксьорката се срещна в общината първо с кмета Йордан Йорданов, с председателя на Общинския съвет Нивелин Радичков, с областния управител Васил Карапанчев, членове на спортната комисия в ОбС, журналисти. Присъстваха родителите на Стойка - Керанка и Желязко, съпругът й Борил Кръстев, както и нейният първи треньор Стефан Петков от СК Бокс Добрич. Сред гостите бяха още учителката Гергана Генчева – класна ръководителка на Стойка в 5 клас, и директорът на Спортното училище Николай Дяков.

„Без учителите и треньорите нямаше да съм тук и нямаше да съм това, което съм. На тях дължа успехите си. Треньорът не е само треньор, но и родител, и приятел, споделя с теб и добро, и лошо. Защото когато един спортист е на върха, всички са с него. Но в моменти на падения бяха малко хората до мен – тези хора виждам тук. Благодаря им, че отново са до мен“, сподели Стойка.

„Със сигурност Добрич винаги ще е дълбоко в сърцето ми и винаги ще си остане моят роден град“, каза още шампионката.

Обръщайки се към кмета Йорданов тя благодари отново, че не е забравена в Добрич и заяви: „Надявам се с обединени усилия нашият град винаги да бъде на върха, не само в спорта, но във всяко едно отношение. Защото хората в Добрич са силни и борбени и ако решим, можем всичко. Надявам се всички жители на града да се обединят, за да може Добрич да бъде все така хубав, уютен и да дава тази топлина, която ми дава в момента.“

Йордан Йорданов изрази благодарност към Стойка за това, че прославя Добрич, прославя България и прави всички добричлии изключително горди.

Боксьорката получи много цветя и подаръци от общинското ръководство – часовник с изображение от Стария Добрич, сувенири, книгата „От равна Добруджа до върховете на Олимп“ и флага на Община Добрич.

Треньорът Стефан Петков заяви, че е изключително горд с успехите на Стойка и припомни, че той е извел до участие в две олимпиади и друг боксьор от Добрич – Юлиян Строгов. Пожела на Стойка всичко хубаво в живота и ако продължи да се състезава – и в спорта. А баща й Желязко, който трудно сдържаше емоциите си, каза: „Щастлив съм, че тя достойно се представи и показа на всички как може една жена да бъде по-твърда и от мъжете. Благодаря й, горд и щастлив съм!“

След срещата в общината Стойка бе посрещната пред сградата от много добричлии, които дълго разговаряха и се снимаха с шампионката.

c