Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

НЧ „Й. Йовков-1870” в Добрич зарадва с концерт хора с психични увреждания

Концерт в Центъра за психично здраве „Д-р Петър Станчев” в Добрич изнесоха изпълнители от Народно читалище „Йордан Йовков-1870 г.”, съобщи за Про Нюз Добрич секретарят на културната институция Красимир Масурски. Проявата се състоя в двора на лечебното заведение, публика бяха потребители на Дневния център за възрастни хора с психични увреждания /ДЦВХПУ/ и пациенти на Дневния стационар към Психодиспансера.

В концерта се изявиха Вокална група „Армеец” и дуо „ВалМас” към читалището. Вокалната група изпълни патриотични песни и градски шлагери, а дуото – потпури от популярни класически пиеси. Ръководител на продукцията бе Валентин Георгиев. В концерта се представи и дама, потребител на ДЦВХПУ. Изпълнителите от читалището получиха подаръчета – сувенири от рециклирани материали, изработени от ползващи услугите на Дневния център.

Имаме отдавна шевство с НЧ „Йордан Йовков-1870 г.”, и друг път са ни гостували и са изнасяли концерти, каза Станислава Желева – музикален педагог и музикотерапевт в ДЦВХПУ.

c