Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

СК „Бокс“ внесе предложението Стойка Кръстева да е Почетен гражданин на Добрич

Предложението за удостояване на олимпийската шампионка Стойка Кръстева със званието „Почетен гражданин на Добрич“ за 2021 г. беше внесено днес в деловодството на Общината от президента на спортен клуб “Бокс“ Добрич Радослав Йорданов, съобщи той за Про Нюз Добрич.

В предложението се посочва, че Стойка Кръстева изпълни сърцата на всички българи с признателност и благодарност, обедини ни пред издигнатия български трибагреник и звуците на българския химн, достигайки олимпийския връх – златен медал на Олимпиадата в Токио.

„Има моменти в българската история, които ни изпълват с национална гордост, самочувствие и достойнство. Такива моменти са славните постижения на българските спортисти. Връх в развитието на българският бокс е и златният медал на Стойка. Връх, към който тя уверено вървя, печелейки редица състезания с победи, но и преодолявайки безброй трудности и предизвикателства. Със своя стоицизъм, упоритост, последователност, борбеност, талант и характер, със спортния си интелект тя ни доказа, че България има и ще има достойни българи, които да покоряват целия свят със своите успехи. Тя достигна върха и е пример за всеки от нас как със скромност и труд уверено реализираш мечтата си, а успехът заслужено те следва.

Спортен клуб „Бокс”- Добрич съпътства Стойка от първите й стъпки в бокса до първата й Олимпиада в Лондон - 2012 година. Затова за нас е чест да я предложим за званието „Почетен гражданин на град Добрич”, се казва в предложението.

Към него е приложена биографията на Стойка Кръстева, както и Декларация, подписана лично от нея, че дава съгласието си да бъде предложена от СК „Бокс“ за почетното звание.

Утре олимпийската шампионка ще пристигне в родния си град и ще проведе среща с ръководството на Общината, както и с граждани.

c