Водещи новини - дясно Култура Общество

Историята на малкия Симба от “Цар лъв” ще оживее на морския бряг на “Двореца” в Балчик

Вълнуващата приказка “Цар Лъв”, с музиката на Елтън Джон, ще бъде представена тази нощ на открита сцена “Двореца” в Балчик, съобщават от Държавния културен институт.

Постановката на Варненска опера ще привлече публиката тази нощ под звездното небе на морския бряг, където гостите ще се срещнат с историята малкия Симба, познат от анимационната кинопродукция на “Дисни”.

Мюзикълът “Цар лъв” е най-новата постановка на Държавната опера във Варна. Участие в него ще вземат солисти, оркестърът, хорът и балетът на музикалния театър. Режисьор на постановката е Петко Бонев, автор на оркестрацията е Данко Йорданов, а на диригентския пулт ще застане маестро Страцимир Павлов.

Още едно произведение от класиката – операта “Вълшебната флейта” на Моцарт, ще звучи в архитектурно-парковия комплекс. Постановката е отново на Варненската опера и ще бъде представена пред българските и чуждестранните туристи на 19 август. Режисьорският прочит на шедьовъра е на Антониу Замфир. Под диригентската палка на Стефан Бояджиев на сцената ще излязат хорът на музикалния театър във Варна. В главните роли ще са: Илина Михайлова – в ролята на Памина, Александър Баранов – в образа на Тамино, Иво Йорданов – в ролата на Папагено, а Царицата на нощта ще е Пламена Гиргинова.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *