Каварна Култура Общество

Два танца ще представят децата от “Бизоне”-Каварна в VI Национален преглед на фолклорните ансамбли

Покана за за участие в Летен детски творчески лагер – семинар „Лятна дъга“ 2021г. е получил Детският фолклорен танцов ансамъл „Бизоне“ към НЧ „Съгласие – 1890“, Каварна.

Заедно с още пет фолклорни ансамбъла, децата от каварненската фолклорна формация към НЧ „Съгласие – 1890“ ще се представят в първи етап на VI Национален преглед на фолклорните ансамбли в град Китен от 15-ти до 18-ти август тази година, информираха от Община Каварна.

Събитието е организирано от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства CIOFF®. Тези прегледи се провеждат на всеки четири години.

ДФТЦ „Бизоне“ от години е член на CIOFF®  и тази година отново ще се бори за да получи титлата „Представителен ансамбъл“. Тази титла дава правото на ансамбъла да представя България на международни фолклорни фестивали и културни форуми в чужбина.

В Китен децата от ДФТА “Бизоне” гр.Каварна ще се представят с 2 танца – “Добруджански ритми” и “Тракийско настроение”. Децата ще са 32 на брой на възраст от 10 до 15 години. Те ще бъдат придружавани от г-н Стоян Господинов, който е гост-хореограф на ансамбъла от 2002 г.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *