Водещи новини - дясно Култура Общество

12 август – Международен ден на младежта

 12 август е обявен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН през декември 1999 година и се отбелязва официално от 2000 година. В България денят се чества от 2007 година.

Инициативата има за цел да насочи общественото внимание както към проблемите на младите хора, така и към постиженията и приноса им за политическото, социално-икономическото и културното развитие на глобално, национално и местно ниво.

На този ден по целия свят се организират публични събития и кампании, насърчаващи участието на младежите във вземането на важни решения във всички области на обществения живот.

Тазгодишната тема е „Трансформиране на хранителните системи: Младежките иновации за човешкото здраве и здравето на планетата“, чиято цел е да подчертае, че успехът на такова глобално усилие няма да бъде постигнат без участието на младите хора.

Денят ще бъде отбелязан със събитие, организирано от Младежки център Добрич. То ще се проведе от 17.30 до 19.00 часа в градския парк, на тревни площи между Летния театър и ПМГ „Иван Вазов“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *