Бизнес Водещи новини - дясно Здраве Общество Туризъм

Първите сертифицирани карантинни хотели функционират в “Албена” и Несебър

Първите сертифицирани карантинни хотели на територията на България са във ваканционно селище “Албена” и в град Несебър. В момента тече договаряне и за други такива места, включително и в София.

Това съобщи служебният министър на туризма Стела Балтова по време на изслушване в НС. Тя заяви, че първите резултати за възобновяване на жизнеспособността на сектора са налице, както и че над 2,5 млн. туристи са пътували в страната от началото на летния сезон до момента.

Министърът информира депутати за предприетите от ведомството мерки в подкрепа на бизнеса, чиято работа е затруднена заради пандемията.

Сред мерките, които са свързани с подкрепа и възстановяване на жизнеспособността на сектора, министърът изтъкна насочените към позиционирането и запазването на България като “зелена зона” възможно най-дълго. Ако днес отворите картата на Re-open EU, България отново е “зелена зона”, заяви министърът.

Тя напомни, че заедно със здравното ведомство е разработен здравен протокол за прилагане на противоепидемични мерки при извършване на туристическа дейност през летния сезон и е създаден бюлетин с актуализирана информация. Със здравното министерство е подготвен и стикер за туристически обекти “100 процента ваксинирани”, а първият вече е поставен в хотел к.к. “Албена”.

В мандата на служебния кабинет са разработени и указания за функциониране на местата за настаняване и заведения за хранене и са били определи първите карантинни хотели във ваканционно селище “Албена” и в град Несебър. В момента сме в процес на договаряне на такива места, включително и тук в София, предвид прогнозите за развитието на епидемичната обстановка, каза министърът.

източник: БТА

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *