Водещи новини - дясно Култура Общество

Волга-линейка и стара селскостопанска техника – на третия Ретро парад в Добрич

За трета поредна година в Добрич ще се проведе Ретро парад на стари автомобили, организиран от Авто-мото клуб „Толбухин“, със съдействието на Община Добрич. Събитието е на 14 август, съобщават от Общината.

Всяка година в парада участват много автомобили, като организаторите се опитват да разнообразяват моделите и марките, за да привличат интереса на публиката. Както и предните години, ще бъдат показани автомобили от марките Порше, Мустанг, Трабант, Форд и Опел.

Гвоздей на програмата ще е участието на модела ГАЗ 22 – Волга (линейка), която ще пристигне от София.

В тазгодишното издание ще се включи и селскостопанска техника – трактор Дойц от 1951 г., предоставен за участие в парада от Алекси Алексиев, който е получил техниката като дарение за 60-та си годишнина от фамилия Алексиеви. Ще видим и верижен трактор Булгар TL 30А, чието производство е започнало в град Карлово пред 1964 година. Техниката се е ползвала в лозарството и овощарството.

Тази година зрителите на изложението ще могат да видят и 9-цилиндров самолетен двигател, който е бил използван от българската авиация през 60-70-те години на миналия век в селското стопанство.

Специален гост на тазгодишното издание е кметът на град Лозница, който ще участва с Трабант 601.

Автомобилите ще започнат да се събират в градски парк Свети Георги“ от 10.30 часа. Парадът ще бъде тържествено открит в 12.00 часа, а награждаването на победителите ще бъде в 14.00 часа.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *