Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Стойка Кръстева на родна земя: Аз съм една горда българка

Тя се завърна в България като олимпийски шампион от Токио. За първи път родният й Добрич има златен медалист от Олимпиада

Олимпийската шампионка от Добрич Стойка Кръстева стъпи на родна земя. Тя сподели, че все още не осъзнава какво ѝ се е случило в Токио. С постижението си медалистката записа своето име в историята на българския спорт като първата жена, спечелила златото в бокса на Игрите. 

„Радвам се, щастлива съм, горда съм, че това се случи на мен и че съм накарала цял свят да слуша българския химн. Няма нищо по-хубаво от това да знаят коя е България. Може да сме малки, но сме много силен и борбен народ”, бяха първите ѝ думи у нас.

Тя обясни и как се чувства вече като олимпийска шампионка: „С една дума - горда, с малко повече - горда, щастлива и с главни букви българка. Закърмена съм с българското и смятам, че всеки един от нас трябва да уважава, обича, да тачи България и да я слага преди всичко. Ние, като спортисти, можем да го покажем”, добави Кръстева.

 Треньорът на олимпийската шампионка - Борислав Георгиев, обясни, че победата не идва само с късмет: „Хвърлихме доста пот и труд в тази дълга и изпълнена с много въпросителни олимпийска подготовка”, каза той.

Посланието на медалистката след Игрите е всички да бъдем горди и обединени. „Да бъдем спортисти, големи хора и да показваме на младите, които идват след нас, какъв е правилният път. Той е с труд, постоянство, да си подаваме ръка и заедно да се справяме с трудностите - дали в спорта, или в живота. Защото ние сме голяма нация по характер и трябва да се обединим”, заключи тя.

Източник: Нова ТВ

c