Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич поздрави БОК с успеха на Стойка Кръстева

Областният управител на Добрич Васил Карапанчев е изпратил поздравителен адрес до председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, в който споделя радостта на добруджанци от златното отличие на Стойка Кръстева.

Не мога да не изразя гордостта от успеха на нашето момиче, което продължава да пише историята на олимпийския бокс, започнала също от Добрич през далечната 1952 година с медала на Борис Георгиев-Моката, пише В. Карапанчев. Той пожелава крепко здраве на всички спортисти и нови покорени върхове.

Ето и пълният текст на поздравителния адрес:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО КОСТАДИНОВА,

            С огромно радост жителите на Добрич посрещнаха новината за блестящата победа на нашата съгражданка, отлична състезателка и покорителка на най-високия връх за един спортист – спечелване на златен медал на Олимпийски игри, Стойка Петрова – Кръстева. Като областен управител на Добрич не мога да не споделя гордостта си от великолепното представяне на нашето момиче, което с победата си продължава да пише славната олимпийска история на Добрич, защото първото донесено отличие от най-високия спортен форум на планетата, олимпийски медал от Хелзинки 1952 г., също е спечелен от гражданин на Добрич, олимпиецът Борис Георгиев - Моката.        За нас, добруджанци, Стойка ще остане нашето добруджанско момиче, което с упоритост, много труд и вяра в успеха изкачи олимпийския връх.

            Като Областен управител на Добрич, и от свое име, изказвам поздравления към Стойка Кръстева, нейния екип и семейството й и не на последно място и към Вас и Български олимпийски комитет. Ползвам възможността да поднеса сърдечни пожелания за здраве и нека успехите на българския спорт ни радват на всички европейски и световни форуми.

            Честита олимпийска титла!

c