Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

20 болни от Covid-19 има в момента в МБАЛ Добрич, забраняват свижданията

Свижданията в МБАЛ Добрич са ограничени. Очаква се те да бъдат забранени официално с оглед нарастващия брой на пациенти с Covid-19, каза за Про Нюз Добрич изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков.  

В момента в Ковид-отделението има настанени 20 души. „Броят на новоприетите нараства с всеки изминал ден. През последните 10-12 дни имахме по два-три случая, а сега болните са 20.  Ако броят на заболелите продължава да расте със същата прогресия, случаите ще станат много повече“, каза д-р Желязков.

Според статистиката, за днешния ден новите случаи на заболели от Covid-19 в област Добрич са пет.

„Колегите, които са в отпуска в момента, трябва да бъдат призовани отново. Това е изключително трудно, защото умората, която се натрупа през последната година, е направо непоносима. Лекарите имаха малка глътка въздух, но в момента ситуацията става все по-сериозна“, допълни директорът на МБАЛ.

Леглата в Ковид-отделението са 25, но по думите на д-р Желязков най-вероятно ще бъдат увеличени.

9 АВГУСТ: Пет нови случая на COVID-19 и само 16 едношотово ваксинирани за деня в област Добрич

Припомняме, че в Ковид-отделението леглата бяха достигнали 80, а в Реанимацията – осем. Заради големия брой болни през третата вълна на пандемията в началото на месец април Второ вътрешно отделение бе трансформирано в Ковид с 25 легла.

c