Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Традиции, забавления и вкусна храна обещава фестивалът на хляба в Добрич

На открита сцена ще гостуват звездните на Тутурутка, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, фолклорни и поп-рок състави от Добрич, Нели Петкова и легендарните Б.Т.Р.

На 25 и 26 септември в Добрич ще се проведе петото издание на фестивала „Хлябът, който ни свързва“. То ще започне в 16.00 часа на Деня на Добрич и за първи път ще съчетае в едно история, традиция, музика, забавления, занаяти и вкусна храна, съобщават от Общината.

Очакват ни вкусни добруджански гозби, комбинирани с чаша хубаво питие, топъл хляб и сладки изкушения, здравословни екологично чисти храни и биопродукти, разнообразни занаятчийски изделия и сувенири, интересни исторически работилници.

„Къшей хляб и гърненце боб“ се казва дегустацията на ястие, приготвено от Ути Бъчваров. Ще се проведе кулинарно състезание с две възрастови групи: малки и големи, три категории: „Погача и питка“, „Баница“ и „Сладкиши“, и много награди.

Открита сцена, на която ще гостуват звездните на Тутурутка, Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, фолклорни и поп-рок състави от Добрич, Нели Петкова и легендарната българска група Б.Т.Р.

Входът е свободен.

За участниците са подготвили шатри с площ 9 кв.м и оборудване – маси, столове, хладилни витрини, скари, фурни и др. Краен срок за подаване на заявленията – 15 август 2021 г. на е-mail: dobrich@dobrich.bg или на адрес: гр. Добрич, ул. „България“ № 12, Център за услуги и информация.

Снимката е илюстративна

c