Вторник, 19 март 2024

19.03.2024

Последвайте ни

Студентка от Каварна е сред първенците на Висшето военно-морско училище

Сред отличниците и наградените студентите от Випуск 2021 на ВВМУ ”Н. Й. Вапцаров” във Варна е и Аделина Красимирова Кръстева от Каварна. Младата жена е първенец на специалност “Експлоатация на флота и пристанищата”. Тя се отличава с особени постижения и успех по време на обучението си, съобщават от общината.

По покана на началника на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” - флотилен адмирал проф. Д.В. Н. - Боян Медникаров на събитието присъства и кметът на Каварна Елена Балтаджиева, която удостои Аделина Кръстева с парична и предметна награда.

350 студенти от Випуск 2021 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получиха своите дипломи на 7 август 2021 г. Успешно завършилите обучението си в образователно-квалификационните степени „бакалавър“ и „магистър“ се дипломираха на официална церемония, в присъствието на своите родители, близки и много официални гости. Промоцията започна с камбанен звън от храм „Св. Николай“ в двора на флотската Алма матер. Под аплодисментите на всички гости, випускниците, облечени в тоги, заеха своите места.

Тази година първенци на випуска станаха две дами – Борислава Георгиева и Радостина Рафаилова, и двете от специалност „Логистика“. За отличните резултати, които показаха по време на обучението си, те получиха своите дипломи и предметни награди лично от началника на Училището – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. Те получиха награди и от Областна управа, Община Варна и от фирми – приятели на Училището.

283 дипломи за бакалавър и 67 – за магистър, бяха връчени по време на тържествената промоция. 30 от тях – на чуждестранни обучаеми.

c