Водещи новини Общество

Дестилерия в Добрич може да е новия LEGO конструктор, идеята е на момче от САЩ

15-годишният Даниел от САЩ кандидатства пред компанията LEGO с уникален проект – дестилерията на dōTERRA в Добрич, съобщават в страницата си във фейсбук от Esseterre Bulgaria.

Майката на момчето е американски уелнес консултант към dōTERRA. Тя е била на посещение в Добрич, след което го е вдъхновила за идеята. Технически директор на Есетере Иван Каракерезов му е съдействал със съвети и идеи как да се получи най-добре.

Пред компанията-производител на любимите пластмасови кубчета, момчето разказва за идеята си. Даниел пише, че Esseterre е съоръжение за дестилация на етерично масло в Добрич, България. Построено е от dōTERRA през 2016 г., за да подпомогне поминъка и културата на земеделските производители на българска роза и лавандула и да помогне американската компания да осигури контрол на качеството на дестилацията на етерично масло. Esseterre е разрастваща се компания, която директно наема повече от 90 служители на пълен работен ден, включително инженери, счетоводители, логистични мениджъри и технически експерти. Освен  това подкрепя стотици фермери, които преработват реколтата си в съоръжението и могат да изберат да продават на doTERRA, ако техните масла отговарят на стандартите за качество на компанията. Разказва и за дейността на фондация doTERRA Healing Hands, която е съсредоточена върху инициативите за социално въздействие, които предоставят възможности и инструменти, за да помогнат на семействата и общностите да се справят с бедността. Фондацията doTERRA Healing Hands се фокусира върху седем области на въздействие по целия свят, като чиста вода, помощ при бедствия, овластяване на жените, глобално здраве, самочувствие, подкрепа на деца и борба с трафика на хора.

Даниел разказва, че е изградил конструктора Esseterre като едно цяло, за да подчертая съоръжението и организация, която се стреми да окаже положително въздействие в света и на местно ниво.

Той се надява, че новият конструктор ще достави радост на клиентите на LEGO. Освен това иска по този начин  да се повиши осведомеността по въпроси, които са в актуалния  дневен ред на обществото ни, а се пренебрегват като информираността за трафика на хора, неетичните условия на труд и търговски практики, а също и за това как да допринесем за положителна промяна и да превърнем нашия свят в по-добро място.

За да станеш дизайнер на LEGO Fan е невероятно предизвикателно и изисква уникална концепция, изградена от пластмасови кубчета, солидно планиране, много решителност, както и здравословно количество търпение. Това може да отнеме до няколко години, като задачата е проектът да спечели 10 000 поддръжници. След като попадне в „10K КЛУБ“ той ще бъде прегледан от експерти, които ще имат последната дума дали проектът ще бъде одобрен за производство.

Всеки, който иска да подкрепи проекта на Даниел и обект от Добрич да се превърне в LEGO конструктор е необходимо да се регистрирате в LEGO и да гласувате тук https://bit.ly/3yq1uIN.9

„Есетере България“ притежава завод за производство на етерични масла в Добрич, 100% собственост и пазарно обвързан с американската dōTERRA. Първият дестилационен блок бе открит през юни 2016 година, а втората дестилерия бе открита през 2019 г. с 210 кубични метра общ капацитет за преработка на три вида суровини: сини, жълти и от смоли (тамян и смирна).Работещите на постоянен трудов договор в “Есетере България” са над 100, а други около 150 са сезонно наети за по четири-пет месеца в годината. 

С идването си в Добрич представителите на „doTerra” и „Есетере”  са си поставили за цел тук да реализират най-голямата дестилерия на Балканите и в света.

През тази година бе добито първото масло от замразени цветове от рози в розоварната на компанията в град Казанлък  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *