Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Ураган бушува в Тервел - отнесе покриви и събори дървета в града и общината

Снимка: Павлин Петков

От общинската администрация призовават гражданите да са внимателни, тъй като все още има опасност от падащи клони и отломки от покривни конструкции

Днес около 16:30 часа ураганен вятър с проливен дъжд и кратка градушка премина над отделни райони на Община Тервел, съобщават от общинската администрация.

Най-засегнатите места са пътят между селата Нова Камена и Каблешково, където има много начупени клони върху пътното платно; пътят между Каблешково и Проф. Златарски, където има паднало дърво, както и пътят Тервел - Полк. Савово, където големи количества листна маса са паднали върху пътното платно и има опасност за възникване на катастрофи;

Снимка: Община Тервел

Екип на пожарната ще работи по пътищата в района на Каблешково. Там е и екип на енергото, тъй като има повреди по ел.захранването. В с. Каблешково е отнесено ламариненото покритие на покрива на кметството.

В град Тервел най-големи са пораженията в централната част на града. Ламариненото покривно покритие на жилищен блок „Химик“, срещу пощата, е отнесено от вятъра, има ламарини в околността.

Районът около аптеката е отцепен. Екип на пожарната ще работи по обезопасяването.

Част от дървената конструкция на покрива на СУ “Йордан Йовков“ е съборена. Екип на Общината и на пожарната обезопасяват района.

Снимка: Община Тервел

В град Тервел има три сигнала за паднали дървета по улици „Д. Дончев“, „Хан Аспарух" и „Св. Св. Кирил и Методий“.

По ул. “Д. Дончев“ № 65 падналото дърво е скъсало и ел.захранването. Екипи на енергото, общината и пожарната обработват най-опасните места.

Общинските сгради са застраховани срещу ураганен вятър.

От общинската администрация призовават гражданите да са внимателни, тъй като все още има опасността от падащи клони и отломки от покривни конструкции.

c