Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Учил в Балчик и работил в Албена е номинираният за министър за туризма

Със съпругата си Ивайло Кожухаров се запознал в Добрич сподели самият той неотдавна при посещението си в града

Кандидатът на „Има такъв народ“ за министър на туризма в кабинета на Пламен Николов е Ивайло Кожухаров. Той беше номиниран и в екипа, който Слави Трифонов обяви веднага след парламентарния вот на 11 юли.

Ивайло Кожухаров е завършил основното си образование в Балчик. Той е син на д-р Емилия Димова, началник на отделението на акушерство и гинекология към МБАЛ-Балчик.

След това е живял и учил във Варна и изборът му да се развива в областта на туризма идва естествено. Той завършва езикова гимназия с немски и английски език, а след това придобива бакалавърска и магистърска степен по „Икономика и организация на туризма“ в Икономическия университет в морския ни град. Малко по-късно завършва и магистратура по „Маркетинг“ в УНСС, гр. София. Още докато учи, започва работа като рецепционист в Албена. Едва 23-годишен става управител на четиризвезден хотел с 250 стаи и над 100 души персонал в същия комплекс. 8 години е работил в Албена.

Туризмът постепенно се превръща в неделима част от живота му. Той става изпълнителен директор на българска хотелска верига с няколко хотела в страната и генерален мениджър на бизнес хотел в София, част от световен бранд. Работейки години наред за авторитетни компании в сферата на туризма, Ивайло Кожухаров натрупва опит, който започва да прилага и като консултант. Член е и на УС и съучредител на „Българска асоциация на Професионалистите в мениджмънта на Хотели“.

При посещението си в Добрич неотдавна Ивайло Кожухаров сподели, че с града го свързва факта, че тук е срещнал съпругата си.

c