Водещи новини Добрич Общество

Петима искат мястото на освободената шефка на „Общинска собственост“ в Добрич

Петима кандидати са се явили на конкурса за длъжността „Директор“ на дирекция „Общинска собственост“ при Община град Добрич. Те са Емил Енчев, Зорница Георгиева, Иван Вътков, Петя Славова и Христо Христов. След преглед на представените документи и петимата са допуснати да се явят на конкурса. Тестът ще се проведе на 17 август.

Припомняме, че досегашният директор на „Общинска собственост“ Петя Павлова бе освободена, тъй като е укрила, че докато е била държавен служител е била в конфликт на интереси. По наша информация Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество извършва проверка за това, че като държавен служител тя е била управител на търговско дружество, като в декларация по ЗПУКИ не е декларирала участието си в капитала и управлението му. Имаме данни, че на 7 юли екип на КПКОНПИ е извършил проверка и на работното място на Павлова в Община град Добрич.

Освободената шефка на общинска дирекция в Добрич укрила конфликт на интереси

В отговор на наше запитване от Общината обясниха, че на 02.07.2021 г. /петък/ в Община град Добрич е постъпил сигнал, че държавен служител, докато е имал това качество, е участвал, за кратък период от време, в управлението на търговско дружество. Въз основа на този сигнал е извършена проверка, която констатира, че изнесените данните отговарят на обективната действителност. Служителят не е декларирал този факт пред Кмета на Община град Добрич, въпреки законовото си задължение да го стори. С оглед на установените факти, на 07.07.2021 г. /сряда/, служебното правоотношение между Община град Добрич и съответния служител бе прекратено.

Избират директор на дирекция „Общинска собственост” в Добрич

Изискваната минимална степен към кандидатите за мястото на директор на дирекция “Общинска собственост” са завършено образование на кандидатите е висше, степен „магистър“. Тя трябва да е в професионална област „Социални, стопански и правни науки“ или „Технически науки“. Необходим е най-малко 4 години професионален опит или ранг ІІІ младши. Конкурсът с допуснатите кандидати ще се проведе на два етапа: решаване на тест и интервю.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *