Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Търсят варианти за подсилване с кадри на Филиала за спешна помощ в Ген. Тошево

Обсъдени са възможностите за подсилване с кадри на Филиала за спешна помощ в Генерал Тошево, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Добрич д-р Огнян Господинов. Възможностите за привличане на медицински специалисти са дискутирани на среща при кмета на добруджанския град Валентин Димитров вчера.

Както вече информирахме, във Филиала съществува кадрови проблем. Наши читатели сигнализираха, че там през деня работи един медицински фелдшер. Когато той е на адрес Филиалът затварял. Според д-р Господинов в това няма проблем и недостигът на кадри не влияе на качеството на работа.

Един от дискутираните варианти е във Филиала за спешна помощ, както и в други здравни заведения в общината, да бъдат привлечени млади специалисти, на които се отпускат стипендии докато са студенти. Обсъдени са и възможностите да бъдат привлечени местни медицински специалисти, които работят на територията на Генерал Тошево. Идеята е те да бъдат назначени и към Филиала. За решаване на кадровият проблем предстоят още срещи.

Варианти Филиалът за спешна помощ в Генерал Тошево да бъде закрит не са обсъждани и в никакъв случай няма да бъдат обсъждани, категоричен е д-р Господинов. „Ние говорим да заздравим положението, да се привлекат още кадри”, допълни той.

c