Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Петър Желев от Ген. Тошево с Национална диплома за отличен успех

Петър Желев от СУ „Н. Й. Вапцаров” в Генерал Тошево е единственият зрелостник от област Добрич, който получава Национална диплома за отличен успех. От Министерството на образованието и науката /МОН/ съобщават, че Национална диплома ще получат 29 зрелостници от 20 училища в страната. Те са завършили с пълни шестици по всички учебни предмети. Показали са също постижения в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Националната диплома на Петър Желев вече е в Регионалното управление на образованието в Добрич, каза за Про Нюз Добрич началникът му Светлана Василева. Предстои да се състои официалното й връчване. Освен дипломата младежът ще получи от МОН и четец за електронни книги.

Младежът от Генерал Тошево завърши учебната година с успех 6.00. От 5 клас до момента само веднъж е имал успех 5.90, през другите години е бил пълен отличник. На матурите – по Български език и литература и по География, зрелостникът има две пълни шестици.

За медията ни преди време Петър Желев сподели, че смята да учи Журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. Във връзка с пандемията изпитите са отменени, приемът ще е с резултатите от матурите и дипломата, които при младежа са пълни шестици. Попитахме го защо е избрал Журналистика. Той отговори: „Дълго време мислих каква професия да избера. Комуникацията с хора ми е нужна, за да се чувствам добре и пълноценен. Това от една страна. От друга виждам, че на много хора им е нужно да се обясняват някои неща – както за икономическата, така и за политическата, за обществената ситуация в България. Боря се също много срещу фалшиви новини, които са за пропаганда”.

c