Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

100 хиляди туристи са посетили Двореца в Балчик от началото на сезона

Около 100 000 туристи са посетили Двореца край Балчик от началото на летния сезон до края на юли, съобщи директорът на ДКИ Културен център „Двореца“ в Балчик. За сравнение през целия сезон на 2020 година гостите са били 134 000, при двойно повече – 270 000, за 2019 година.

„Имаме двойно увеличение на туристите от втората половина на юли до сега в сравнение със същия период на 2020 година. Надяваме се да приключим добре сезона. През юли най-много са посетителите от Румъния, България и Полша, вече има и руски туристи. С експозицията на Панагюрското златно съкровище се надяваме да привлечем повече гости. Това беше и маркетинговата програма на Двореца – с културното ни наследство да привлечем и чужди, и български туристи, както и да стимулираме специализирания интерес“, посочи Михайлова.

Концертната програма в Двореца през август е на много високо ниво. Очаква се Врачанската филхармония със средиземноморски арии на 14 август. Предстои диджей програма с допълнително поставени реалности – един много интересен продукт. Събитието ON THE ROW Sessions: SEASIDE DJ STEVEN е на 7 август.

Държавна опера Варна ще се представи с „Вълшебната флейта“ /19.08/ и и мюзикъла „Цар Лъв“ /12.08./, с участието на известни оперни изпълнители.

Трима доброволци от училището по изкуствата в чешкия град Валашске Мезиржичи, с което „Двореца“ има подписан договор, в момента са в комплекса и насочват туристи и помагат в експозиционните зали. О 10 август очакват десет доброволци от различни държави, които ще помагат за опазване на артефактите в Двореца.

c