Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

В Добрич се проведе първата карате купа "Добруджа"

В Добрич се проведе първата карате купа "Добруджа", която се превърна в истински празник за всички в залата на спортен комплекс Русалка, съобщават от карате клуб "Цанев" - клон Добрич.

Състезанието се проведе по правилата на Олимпийското карате, а участие имаха право да вземата деца до 14-годишна възраст. Организатор на събитието, което регистрира над 100 участия, беше карате клуб "Цанев" - клон Добрич.

На татамито премериха сили деца от 4 до 14-годишна възраст в дисциплините Щафета, Макевара, Ката и Кумите. Те се представиха пред  изключително професионален и безпристрастен съдийски екип от град Троян.

Карате клуб "Цанев" - клон Добрич стана комплексен шампион, като спечели 13 златни, 11 сребърни и 12 бронзови медала, следван от карате клуб "Цанев" - клон Бургас на 2-ро място и карате клуб "Атнес" /Троян/ - 3-то място. 

"Дадохме страхотен старт на нещо голямо. Стартираме с голям размах и се надяваме в сърцето на златна Добруджа това събитие да стане ежегодно. Следващата купа "Добруджа" ще бъде за всички възрасти, а амбицията е да привлечем като участници и клубове от чужбина", с подели Стоян Димов от карате клуб "Цанев" - клон Добрич.

c