Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Близки издирват тежко болен мъж от Шабла, избягал за пореден път от дома си

30-годишният Мариян Вълчанов Михайлов от Шабла, който е с тежко заболяване, е изчезнал от къщи и близките му го издирват. Баща му Вълчан помоли Про Нюз Добрич за съдействие, като обясни, че Мариян е излязъл от дома им към 10.00 часа днес и е в неизвестност.

Младият мъж е много болен, той е с пета степен шизофрения. Неведнъж е бягал от дома си. Последният път това се случи през месец май тази година. Баща му споделя, че Мариян не може да помни, не знае къде отива и какво прави, а само върви. Състоянието му се влошавало, ако поседи известно време на силно слънце. Налагало се е да бъде издирван, прибиран е включително с помощта на полицията. Обикновено излизал от Шабла и обикалял в близките села – Тюленово, Камен бряг, Езерец. Откривали са го къде ли не – в пояси, край блатото край Езерец.

Тази сутрин Мариян е излязъл от къщи по къси сини панталони, тениска и чехли. Той е висок, със слабо телосложение. Близките молят ако някой има информация за 30-годишния мъж да се обади на телефона на бащата 0892 314926.

c