Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Започва новият сезон в Арт салона на Маестра Константина Петкова в Пчеларово

Празниците на духа в добруджанското селце днес откриват Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени

Новият сезон в Арт салона на Маестра Константина Петкова в родното й село Пчеларово се открива днес с концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, който е с начален час 19 ч.

Талантливият актьор, композитор, музикант, певец и филмов режисьор беше гост на Маестрата и изнесе запомнящ се концерт и миналото лято.  Тогава той написа: Това беше следобед, който винаги ще помня. Радвам се, че дойдох в Пчеларово. Бях като в приказка. Сребърното небе, ситният дъжд - време само за поезия и акустична китара. Мирисът на почва, който обожавам, хоризонтите на Добруджа, атмосферата, погледите, интелигентните реакции, спокойствието, хармонията, приятелството... И най-вече, срещата с една личност, която вдъхновява и осмисля понятието БУДИТЕЛ. Маестра Константина Петкова заслужава това възхищение от публиката и от колегите артисти. От вчера има и моето!“

В началото на юли Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени стартираха своето лятно турне, на което представят и новия си албум „Жълт код“, който съдържа 12 песни. „Заглавието е метафора и препраща от една страна към „жълтия код“, в който се намира света в последната година, а от друга към обложката на албума, която е с този слънчев цвят. Песните са светли, много позитивни и създават усещането за едно наистина приятно пътешествие“, коментира неотдавна Стефан Вълдобрев.  

В арт салона в село Пчеларово една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена ще акцентира върху енергичните и носещи позитивно настроение популярни хитове на бандата: По-полека, Бряг с цвят най-зелен, Рай, Едно, Към, Фойерверк, Холивуд, Обичам те мила, Вълк, Аз ли съм или не съм, Сняг над Сахара, Ето така, Тази песен не е за любов, Лепило за брада, Голяма работа ... Всичко ще бъде една бляскава смесица от инди-поп и рок песни с як китарен саунд и въздействащи поетични текстове. Спектакъл с рокендрол заряд, гарантиран от класата на български музиканти от световна величина. Входът е свободен.

Днес там ще бъде открита и 11-ата изложба на творби, рисувани с пръсти на д-р Гала Бодичева. 

c