Добрич Общество

Улиците в Добрич в кратери, кметът асфалтира пред фирмения офис на майка си

Улиците в Добрич, особено в кварталите, са погреби, където всеки ден някой чупи колата си или къса гума.

На фона на това от Община град Добрич дойде добрата новина, че се преасфалтира улица „Адриана Будевска“.

Наши читатели попитаха защо именно от тази улица започват ремонтите в града и има ли това връзка с факта, че там се намира офисът на една от фирмите на семейството на кмета Йордан Йорданов. Проверка в Търговския регистър показва, че понастоящем на адрес ул. “Адриана Будевска” №4 е регистрирано ЕООД, на което едноличен собственик е майката на кмета.

Отговориха ни, че „Община град Добрич не коментира местонахождението на фирмени офиси. На улица „Адриана Будевска“ се намират Обредният дом, Добричка община, както и детска площадка. Тя е излаз към улица „Васил Левски“ и в близост до Концертна зала „Добрич“. Улицата се ремонтира и след получаване на много сигнали от граждани.“     

За ремонт на 70 улици в Добрич Общината иска да тегли 10 милиона лева кредит

Недоумение буди и друг факт – улица „Адриана Будевска“ е една от 69-те улици, включени в списъка за ремонт с кредита от 10 милиона лева, който неотдавна Общинският съвет одобри. Затова съвсем закономерно попитахме Община град Добрич с какво финансиране се извършва цялостното асфалтиране на ул. “Адриана Будевска”. В решението на ОбС от 29 юни 2021 година е записано, че за ул. “Адриана Будевска” се предвижда от кредита да се финансират следните дейности: “Подготовка на земната основа, полагане на бордюри, ревизия на шахти, полагане на асфалтовка настилка”.

От администрацията ни отговориха, че улицата се ремонтира със собствени бюджетни средства. Не получихме обаче отговор дали на нейно място в списъка за кредита ще бъде включена друга улица. Още повече, че в него открихме и други улици, за които Общината информира, че се ремонтират със собствен бюджетен ресурс, като „Васил Априлов“ и „Тополите“.

Вярваме, че няма да се допусне двойно финансиране на едни и същи обекти и ще проследим кои обекти ще бъдат включени на мястото на тези вече асфалтирани улици,.

В отговора на кметството се посочва още, че тази година се ремонтира и улица „Св. Павел Атанасов“ от ул. „Хан Тервел“ до Непърл. Само ще припомним, че тя трябваше да се асфалтира преди три години, когато Общинският съвет реши средства в размер на 1 357 000 лева от преизпълнението на приходите в бюджета на Община Добрич за 2019 година, да бъдат приоритетно изразходвани за рехабилитация на четири улици, които водят до Промишлена зона “Запад”, а именно ул. „Свещеник Павел Атанасов”, ул. „№12”, ул. „Хан Тервел”, ул. „Армейска”.

Приоритетно рехабилитират улици в Добрич, водещи до големите инвеститори

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *