Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Нов фестивален формат за издание 2021 на "Хлябът, който ни свързва" в Добрич

За първа година ежегодният фестивал „Хлябът, който ни свързва“ ще бъде двудневен - на 25 и 26 септември, съобщават организаторите от Община Добрич.

По традиция, експо-шандовете в централната градска зона събират много от жителите и гости на града. За тазгодишното издание домакините очакват с новия си формат събитието да събере хиляди любители на българските традиции и обичаи. Предвижда се да бъде представено и жанровото разнообразие на българския фолклор – на специално построена открита сцена любителите на народното творчество ще се насладят на майсторите на автентичния и обработен фолклор, в съчетание със съвременната музика.

"Гражданите и гостите на Добрич ще могат да се срещнат с уникалните произведения на българските занаяти и художествени предмети, а почитателите на храната ще опитват традиционни и съвременни ястия. Община Добрич има амбицията "Хлябът, който ни свързва" да спечели национално и международно признание."

Организацията

  • На желаещите да участват във фестивала, Община град Добрич предоставя шатри и оборудване - хладилни витрини, скари, фурни, фритюрници, маси и други, необходими за приготвяне и съхранение на  храните.
  • Шатрите са с размер от 9 кв.м., като съгласно Наредбата за определяне и администриране на такси и цени на услуги се заплаща такса в размер на 1.00 лев на квадратен метър на ден.  При заявено желание за ползване на оборудване се заплаща допълнителна такса, а при необходимост и допълнителна площ пред самата шатра.

"Нашето желание е да представим пред жителите и гостите на град Добрич уменията на местните хлебари, сладкари и мелничари, качеството на местните млечни и месни продукти, пчелен мед и тестени изделия", анонсираха намеренията си за променения облик на фесивала организаторите.

Заявки от фестивалните участници ще се приемат до 15.08.2021 година.

c