Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Започва мащабен ремонт на центъра на Крушари

Първа копка по проект за реконструкция на пешеходната зона в общинския център бе направена в центъра на с. Крушари. Изпълнението на строителните работи ще се реализирана три етапа, като два от тях, на стойност над 600 хил. лв. ще се финансират чрез външен заем, а последният етап, на стойност над 200 хил. лв., финансово е обезпечен по сключен договор с Държавен фонд "Земеделие", по Програмата за развитие на селските райони чрез МИГ "Тервел - Крушари". Изпълнението на проекта следва да приключи до края на ноември, информират от общинската администрация.

В проектът е включена пълна подмяна на площадната настилка, изграждане на отводнителни канали за дъждовни води. Изцяло по нов начин е решено уличното осветление на рехабилитираното пространство. За неговото изпълнение ще бъдат монтирани соларни панели, които да захранват новоизградената мрежа за външно парково осветление. Всички зелени пространства се запазват и се разширяват със засаждането на нови вечно зелени храсти и дървета.

На част от зелените пространства ще бъдат монтирани пейки, беседки, дървени перголи, които освен да предадат по-естетичен вид на парковия ландшафт, ще са пространства за срещи и почивка, игри на открито за децата.

Площадното пространство е изградено през 80-те години на миналия век и вече повече от четири десетилетия не е ремонтирано.

Заедно с предстоящото изграждане на минипарк с атракции за деца и младежи в съседство с площада, ще променят коренно облика на общинския център.

c