Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Почистиха канала, от който бликат фекалии на пътя от Добрич за с. Богдан, но трайно решение на проблема няма

Машина на ВиК е почистила вчера канала, от който изтичат фекални води на пътя от Добрич за с. Богдан, но проблемът не е решен. Както Про Нюз Добрич съобщи, от две години на пътя, под бившия ресторант „Папино“, се излива мръсотия. Образувала се е локва, която вони и може да разнесе зарази,а наоколо буквално не може да се диша.

Вече две години воняща на фекалии локва се разлива на пътя от Добрич за с. Богдан

„Вчера видях машината на ВиК, но днес отново има малък теч и според мен отново изтичат фекалии. Вонящите локви си стоят, там е толкова напоено, че няма как бързо да попие“, каза Росен Русев, който живее във вилната зона.

Про Нюз Добрич потърси началника на ВиК-район Добрич град Николай Маразов, който обясни, че става въпрос за запушване на канал.

„На много места в града се случва такова нещо. На това място многократно е изпращана каналочистачна машина, при подаден сигнал винаги я изпращаме и се почиства“, каза Маразов.

Резултатът обаче не е траен, както твърдят живеещи в района.

Маразов заяви, че гражданите изхвърлят в каналите и шахтите всевъзможни отпадъци, които ги запушват. Той обясни, че не става въпрос за спукана тръба, а за задръстване с боклуци, от което шахтата прелива.

„Културата ни на изхвърляне на отпадъци е такава, не виждам начин радикално да се реши проблемът. В канализационните тръби се изхвърлят всякакви боклуци – пелени, памперси, и те се запушват. Намирали сме дюшеци и детски колички в шахтите“, коментира той.

Про Нюз Добрич отправи запитвания и очаква отговори и от Община Добрич и РИОСВ.

c